Fietsevenementen
Fietsen is één van de meest favoriete activiteiten van onze gasten. Onze parken zijn allemaal gelegen in schitterende natuur en bieden zowel voor een kort fietstochtje als voor meerdaagse toertochten de perfecte uitvalsbasis. Fietsliefhebbers kunnen deze zomer op veel parken genieten van bijzondere fietsevenementen en –clinics! Hieronder geef ik je graag wat meer informatie hierover:

Start toertocht ‘De Ronde van Limburg’ op Landal Mooi Zutendaal
Landal Mooi Zutendaal, dat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg, is zaterdag 9 juni gastheer en sponsor van ‘De Ronde van Limburg’. De toertocht is de wielertoeristenversie van de profwielerwedstrijd ‘De Geberit Ronde van Limburg’ die op zondag 10 juni wordt gereden. Deelnemers aan ‘De Ronde van Limburg’ kunnen kiezen voor een tocht van 90 km of 125 km. Beide tochten bevatten de belangrijkste en mooiste delen van het profparcours en mooie, uitdagende stukken over de kasseistroken, diverse beklimmingen en prachtige vergezichten over de natuur van het groene Limburg. Voor fietsers die het wat rustiger aan willen doen, is er de 25 km lange familiefietstocht ‘Landal Mooi Zutendaal’. Deze route is geschikt voor groot en klein en gaat door de bossen en prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

Bartje 200 en fietsclinics op Landal Het Land van Bartje
Bartje 200 is de extreme marathon voor mountainbikers. Deze uitdaging van 200 kilometer door het adembenemende parcours van Drenthe wordt gereden op 17 juni 2018 en is de zomerse en warme tegenhanger van de RBL Drenthe 200. De startplaats van deze extreme tocht is op Landal Het Land van Bartje. Daarnaast is komende zomer wederom Renate Groenewold, de drievoudig wereldkampioene schaatsen prominent aanwezig bij drie bijzondere evenementen: ‘Bartje’s Fit en Fanatiek’, ‘Bartje’s Bike Xperience’ en ‘Uniek Drenthe ontdekken’. Tijdens de clinics wordt gebruik gemaakt van de Bartje’s Bike Xperience Mountainbikes, die geheel gecustomized zijn.

Uitdagende fietstochten voor sportieve én fanatieke fietsers in Zuid-Limburg
Naast Drenthe behoort ook Zuid-Limburg tot de populaire fietsregio’s van ons land waar sportieve én fanatieke fietsers hun hart kunnen ophalen tijdens prachtige beklimmingen, waaronder de Cauberg. Op dé wielerberg van Nederland vinden vele wielerevenementen plaats, zoals de jaarlijkse wielerklassieker Amstel Gold Race, en de Boogies Extreme. Op Landal Kasteeldomein De Cauberg – gelegen op de top van de Cauberg – zijn de straatnamen zelfs vernoemd naar bekende wielrenners, waaronder Philippe Gilbert, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw, Jan Jansen, Eddy Merkx en Marianne Vos.

Meer over fietsen bij Landal is te vinden op http://www.landal.nl/fietsen

Heb je vragen en/of opmerkingen? Of de mogelijkheid om Landal GreenParks extra te promoten op uw site, neem dan vooral contact met [email protected] op.

 

2018-05-23