‘n Dagje uit naar een museum saai? Welnee! Nederland barst van coole, interessante en spannende musea waar kinderen in de meivakantie maar wat graag naar toe gaan. Om te leren over de natuur, de scheepvaart, kunst maar ook over oorlog. Skyscanner maakte een selectie van 8 leuke musea voor kinderen waar iedereen blij van wordt.
Kinderboekenmuseum – Den Haag

Boekenwurmen en lettervreters en hun ouders gaan naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier ontmoet je bekende Nederlandse schrijvers en komen magische figuren uit kinder- en jeugdboeken tot leven. Zo is Kikker een graag geziene gast, net als Rupsje Nooitgenoeg en Dolfje Weerwolfje. Ook zijn er leuke, leerzame tentoonstellingen zoals ‘ABC met de dieren mee’ en het gloednieuwe Papiria, waarin kinderen Papiria moeten redden van de Inktvraat. Alles interactief en super leerzaam. In de meivakantie, van 30 april tot en met 16 mei 2016, wordt het museum omgetoverd tot een ware rapfabriek en leer je rappen alsof je leven ervan afhangt. Tip voor juni! Op 12 juni is in het museum het monsterlijk leuke, gratis kinderboekenfestival de Kinderboekenparade waar je bekende schrijvers en tekenaars kunt ontmoeten.

Wonderkamers Gemeentemuseum – Den Haag

Het woord ‘Wonderkamers’ maakt onmiddellijk nieuwsgierig. In dit bijzondere gedeelte in de kelders van het Gemeentemuseum in Den Haag struin je met een iPad in je hand door dertien spectaculaire kamers waar van alles te zien en te doen is. Beeldende kunst, mode, architectuur komen op een speelse manier voorbij en interactief krijgt hier een nieuwe betekenis. Zo kun je bijvoorbeeld dansen op de Boogiewoogie (geïnspireerd op het beroemde Victor Boogiewoogie van de Nederlandse schilder Mondriaan). Voor iedereen vanaf 10 jaar.

Naturalis – Leiden

Een middagje Naturalis tussen alle diersoorten en een blik op de natuur van onze planeet Aarde, is altijd een goed idee. In Naturalis sta je oog in oog met de reuzenkrab, een immens mammoetskelet, bewonder je talloze fossielen en leer je over de aarde en haar krachten. Denk: aardbevingen en vulkanen. Enorm spannend en leerzaam, want uiteraard ontbreken feitjes en interactieve quizzen niet! Museum Naturalis kent ook wisselende tentoonstellingen. ‘Freeks favorieten’ voert je langs de 45 favoriete fossielen, planten en dieren van de populaire Freek Vonk. Een lekker drankje drink je in het Museumcafé.

Maritiem Musuem – Rotterdam

Bij de grootste havenstad van Nederland hoort natuurlijk een haven- en scheepvaartmuseum; het Maritiem Museum Rotterdam. Aan de Leuvehaven 1 maak je kennis met de scheepvaart, zeeën, stoere zeebonken, kapiteins en cruisereizigers. Speciaal voor kinderen is er Professor Plons met z’n team bestaande uit Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber. Zij staan op het punt om te vertrekken voor een wereldreis. Voordat de trossen los kunnen moeten de kinderen helpen bij tal van scheepsactiviteiten zoals laden en lossen, de zeilen hijsen en vissen vangen. Schip Ahoy!

Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Het bekende Scheepvaartmuseum in Amsterdam is geheel vernieuwd en heeft nog meer sprankelende tentoonstellingen en attracties. Uiteraard ligt de grote trots, de replica van het VOC-schip Amsterdam, weer aan de steiger. Speciaal voor kinderen zijn er twee nieuwe tentoonstellingen: Het Leven aan Boord en Het verhaal van de Walvis. De eerste is een interactieve familietentoonstelling in de vorm van een groot bordspel, de tweede laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken (voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, i.s.m. het Wereld Natuur Fonds).

Verzetsmuseum Junior – Amsterdam

In het Verzetsmuseum Junior, onderdeel van het Verzetsmuseum, volgen kinderen de waargebeurde belevenissen van vier kinderen uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn Eva, Jan, Nelly en Henk. Tijdens de oorlog waren zij tussen de 9 en 14 jaar oud, de leeftijden waarvoor de tentoonstelling bedoeld is. De vier kinderen van toen vertellen over thema’s als vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing. Het geeft een kijkje in het leven van toen, het leven tijdens de bezetting en voor welke problemen je dan als kind staat. Kinderen verkozen vorig jaar het museum tot beste museum van 2015.

Fries Museum – Leeuwarden

Alles over Friesland, de elf steden, de meren en het water leer je in het gloednieuwe Fries Museum in Leeuwarden. Voor Friezen, niet-Friezen, ouders en kinderen. Aan de hand van een leuk doeboek ontdek je de vele kanten van deze provincie en van het museum. Ook kun je nu een duik nemen in de wereld van textiel met ontwerpster Claudy Jongstra die fraaie vilten werken maakt en is er de tentoonstelling Breien! Speciaal voor de meivakantie zijn er viltworkshops en breiworkshops voor kinderen., van 3 mei 2016 tot en met 6 mei 2016.

Spoorwegmuseum – Utrecht

Boemel richting Utrecht voor een middagje in tussen treinen, sporen en conducteurs: het Spoorwegmuseum is een feestje voor jong en oud. Het museum heeft historische treinen uit onder meer de jaren ’20 van de vorige eeuw en jaloersmakende modelspoorbanen die je thuis ook wel wilt. Als klap op de vuurpijl is er de interactieve Vuurproef, een 4D-simulatie waarmee het lijkt alsof je even zelf een trein bestuurt. Van wat lekkers smul je in het Museumrestaurant met zicht op de Werkplaats.

 

Adverteerder: Skyscanner (224457)
Commissie: tot 60%
Website: http://www.skyscanner.nl
Informatie: Bekijk programma informatie

 

2017-04-25